Logo van de Praktijk voor Hypnotherapie en Personal CoachingFoto van Jos van Leeuwen, directeur van de Praktijk voor Hypnotherapie en Personal Coaching

Relatieproblemen en relatietherapie

Spanningen en problemen in je relatie

In relatietherapie besteden we aandacht aan de relationele problemen tussen jou en je partner. Vaak zijn dit problemen waar je zelf al uitvoerig aandacht aan hebt besteed, maar waarbij het jullie niet lukt om tot een oplossing te komen. Je loopt bijvoorbeeld telkens tegen dezelfde dingen aan en komt niet verder. Tijdens de therapie gaan we samen op zoek naar mogelijke oplossingen. Of we leren nieuwe patronen aan waardoor je problemen kunt aanpakken en je relatie zich weer in positieve zin kan ontwikkelen.

Persoonlijke ballast en relatieproblemen

Bij relatieproblemen is er vaak ook sprake van persoonlijke emotionele problemen of ballast. Vaak speelt deze persoonlijke problematiek mee in de relatieproblemen. In die gevallen is het belangrijk om - naast de relatiegesprekken - in kaart te brengen welke individuele problemen er meespelen. Waar nodig kunnen we eerst - of tegelijkertijd - individuele problematiek aanpakken om zo ook beter de problemen in de relatie aan te pakken.

Hypnotherapie, coaching en relatietherapie

Vaak is het zo dat je - wat de communicatie binnen je relatie betreft - gevangen zit in geautomatiseerde patronen. Je probeert wel anders te reageren, maar telkens schiet je toch weer in dezelfde valkuil. Alleen maar begrijpen wat jullie valkuilen zijn en inzicht krijgen in jullie communicatie is op zich niet voldoende. Althans, vaak niet. Waar het om gaat, is dat je de achterliggende automatismen verandert. Zonder dat kom je niet tot daadwerkelijke en structurele verbetering.

Daarom zal de therapeut binnen de relatietherapie ook altijd een analyse maken van de individuele problematiek en de persoonlijke automatismen. Aangezien automatismen zich bevinden op het niveau van het onbewuste kunnen we hier gebruikmaken van hypnotherapeutische interventies.

Zo kunnen kortdurende psychotherapie, hypnotherapie, coaching en relatietherapie elkaar aanvullen en versterken. Deze integratieve aanpak is in het bijzonder de meerwaarde van relatietherapie met Jos van Leeuwen als therapeut en coach.

Snel resultaat in therapie

Door een nuchtere praktische insteek te combineren met krachtige interventies waarmee we automatismen kunnen veranderen, zul je snel resultaat merken. Zodra de negatieve vicieuze cirkel waar je in zit, is doorbroken kun je weer gaan opbouwen. Al snel zul je dan merken dat juist de positieve aspecten van je relatie en je persoonlijkheid weer een steeds belangrijkere rol gaan spelen.

Bloedend hart
Praktijk voor Hypnotherapie en Personal Coaching – Aardappelmarkt 7 – 3311 BA Dordrecht – Telefoon (078) 61 61 427