Logo van de Praktijk voor Hypnotherapie en Personal CoachingFoto van Jos van Leeuwen, directeur van de Praktijk voor Hypnotherapie en Personal Coaching

Workshop: Zelfhypnose & persoonlijke beïnvloeding

Zelfhypnose en Persoonlijke Beïnvloeding

Veel mensen merken dat ze sterk beïnvloed worden door bepaalde belemmerende overtuigingen of gedachten. Deze overtuigingen zijn vaak in de loop der jaren of tijdens de opvoeding ontstaan. Hoewel je bewust kunt weten dat ze niet juist zijn of niet reëel, kunnen ze toch effect hebben op je handelen of je gevoel. Een dergelijke overtuiging werkt dan als een onbewust programma dat ervoor zorgt dat je qua gedrag en gevoel steeds weer op hetzelfde spoor komt, of steeds opnieuw vastloopt. Soms kunnen bijvoorbeeld overtuigingen als 'het is niet goed genoeg', 'ze zullen me wel... vinden' of 'ik ben niet o.k.' je dagelijks leven, je geluk en je succes drastisch negatief beïnvloeden.

Negatieve overtuigingen veranderen

Het kan zelfs zijn dat je jezelf (bewust of onbewust) zodanig negatief beïnvloedt dat het je niet lukt om te bereiken wat je wilt. Sommige mensen saboteren zichzelf of hebben de neiging om bepaalde dingen (succes, relatie, persoonlijk geluk) telkens weer op het spel te zetten, tegen te werken en kapot te maken. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de impact die bepaalde overtuigingen, gedachten of beelden op ons kunnen hebben.

Het vervelende is dat de meest belemmerende overtuigingen voor een belangrijk deel op onbewust niveau functioneren (als een soort automatisme) en dat ze onbewust zijn ontstaan door beïnvloeding door anderen. Daardoor zijn ze vaak niet in overeenstemming met wat je zelf werkelijk wilt.

Zelf het roer in handen nemen

In deze workshop leer je zélf het roer in handen te nemen. Immers, de allerbeste en meest krachtige beïnvloeding die je gedrag en gevoel bepaalt, is de beïnvloeding door jezelf. Daarom is het ook uiterst nuttig als je precies leert hoe je jezelf effectief en krachtig kunt beïnvloeden. Hoe je meer leiding kunt nemen over je gedachten en gevoelens en hoe je daardoor je dagelijks functioneren de goede kant op kunt sturen.

Dit leer je tijdens de workshop

  • Belemmerende of zelfsaboterende overtuigingen opsporen
  • Belemmerende overtuigingen vervangen door overtuigingen die je levensdoelen of je algehele geluk ondersteunen.
  • Positieve overtuigingen op onbewust niveau installeren (zodat ze met de kracht van een automatisme gaan werken)
  • Een effectieve en krachtige methode voor zelfhypnose

Onderdelen

De workshop bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Vier avonden van 20.00 uur tot 22.00 uur
  • Maximaal zes deelnemers (zodat er veel persoonlijke aandacht kan zijn)
  • Uitleg over hypnose en zelfhypnose
  • Oefeningen
  • Een zelfhypnose cd, zodat je thuis aan de slag kunt
  • Beknopt cursusmateriaal ter ondersteuning

Kosten

De investering is € 385,- p.p. inclusief btw, ondersteunend cursusmateriaal, koffie/thee en een zelfhypnose cd.

Praktijk voor Hypnotherapie en Personal Coaching – Aardappelmarkt 7 – 3311 BA Dordrecht – Telefoon (078) 61 61 427